Beoordeling 9.7 gebaseerd op 27 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Werkplaats

Het overgrote deel van ons oud eiken hout komt uit Engeland, België, Duitsland en Turkije. De zoektocht naar het juiste oud eiken hout betrekt een groot gedeelte van onze werkzaamheden en tijd die wij besteden aan een project. In onze werkplaats komt het hout onbehandeld en vaak nog in ‘woeste staat’ bij ons binnen.

Vaak wordt het hout, dat in de meeste gevallen afkomstig is van oude boerderijen, door ons geschaafd of geschuurd. In principe wordt dit nooit gelakt, alleen wanneer de klant dit echt wenst. Oud eiken dat honderden jaren oud is bewerken wij het liefst zo min mogelijk om de authenticiteit te behouden. Wilt u oud eiken toch graag behandelen, dan kunt u het meubelstuk in de groene zeep zetten.

Het werken met oud hout vinden wij geweldig doordat iedere plank of gebint op zijn eigen manier doorleefd is. Het natuurproduct heeft een eigen karakter, iedere plank is uniek. We kijken altijd met een kritische blik naar het hout en bepalen daarna pas hoe de tafel er uit komt te zien. Ieder project dat wij in onze werkplaats afronden heeft een geheel eigen karakter.

“Gepolijst door

            de tijd”

Van oude boerderij tot oud eiken tafel in landelijke tot moderne stijl
Van te voren is een project vaak niet uit te tekenen, omdat niet overal invloed op is uit te oefenen, bijvoorbeeld op de lengte van de planken. Vanuit een idee maken wij landelijke tot modern oud eiken meubelen en meer voor u naar wens. Denk hierbij aan bureau’s, badkamermeubelen, kasten, tafels……..